Eerste Controle

Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je je bij mijn praktijk aanmelden. De eerste controle zal plaatsvinden rond 8-9 weken zwangerschap en deze uitgebreide controle duurt ongeveer 45 minuten.

Voordat je op de eerste controle komt, is het erg fijn als je het intakeformulier in wilt vullen. Om jouw zwangerschap zo goed mogelijk te kunnen begeleiden hebben wij namelijk gegevens van jou, je partner en jullie familie nodig. Tijdens de eerste controle gaan we op jullie antwoorden in en is er natuurlijk ruimte voor jullie vragen en opmerkingen. We zullen in ieder geval zeker ingaan op jouw gezondheid, de gezondheid van je partner en die van jullie beide families, je eventuele eerdere zwangerschap(pen) en bevalling(en) en je leefomstandigheden.

Ook zullen we bespreken welke onderzoeken er mogelijk zijn in de zwangerschap.

Tijdens de eerste controle wordt er nog niet naar het hartje van jullie kindje geluisterd, dit kan bij deze termijn nog niet, ook wordt er geen echo gemaakt tijdens deze controle. Voor de echo maken wij bij aanmelding meteen een afspraak op het echospreekuur.

Tijdens de eerste controle krijg je ook uitleg over de praktijk en onze werkwijze.

Wij stellen je huisarts op de hoogte van je zwangerschap en het is raadzaam om zelf de apotheek op de hoogte te stellen, zodat zij bij een bezoek aan de apotheek op de hoogte zijn van je zwangerschap.