Vervolg Controles

Natuurlijk willen we iedere controle weten hoe het met jou en je zwangerschap gaat. Voel je vrij om vragen te stellen en eventuele onzekerheden met ons te bespreken. Tijdens iedere vervolgcontrole meten we je bloeddruk en zijn we benieuwd naar je gewicht. Verder voelen we elke controle naar de groei van de baarmoeder en of die overeenkomt met je zwangerschapsduur. Vanaf 12 weken luisteren we naar het hartje van het kindje. In de laatste maanden van de zwangerschap voelen we ook naar de ligging van het kindje en in de laatste weken zullen we gaan voelen of het hoofd of eventueel de stuit van het kindje indaalt in het bekken. Je suikergehalte controleren we middels een vingerprik of in het ziekenhuis mocht dit door je anamnese nodig zijn. Je ijzergehalte controleren we tussen de 27 en 30 weken zwangerschap.

In het begin van je zwangerschap kom je elke vier weken op controle in mijn praktijk, vanaf de 24e week elke drie weken. Vanaf de 30e week tot de 36e week van de zwangerschap kom je elke twee weken op controle, vanaf de 36e week tot aan de bevalling kom je elke week.

Dit is het standaard controle schema, maar daar kan laagdrempelig van afgeweken worden.

Daarnaast zul je nog enkele keren voor een echo naar de praktijk komen.

Al je gegevens houden wij bij in de computer in een persoonlijk dossier. Je krijgt een zwangerschapskaart mee waarop al deze gegevens staan. Hierdoor heb je zelf altijd de laatste zwangerschapsgegevens bij de hand. Deze zwangerschapskaart mag je elke controle meebrengen, zodat wij de gegevens aan kunnen vullen.

Je zult ons beide zien tijdens de spreekuren op de praktijk, zodat jullie ons beide leren kennen en wij jullie, dit is wel zo prettig als de bevalling begint.