Meld je hier aan
Spoed bel 06-51103893

Wanneer bellen in de zwangerschap

Ongerustheid / Onzekerheid

Bespreek je zorgen over je gezondheid of je kindje altijd met ons. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen. Vraag zo nodig om extra tijd in te plannen voor een volgende afspraak. Wanneer je eerder op een vervolgcontrole wilt komen dan volgens het regulaire schema, geef dit dan gerust aan.

Vaginaal bloedverlies

Heb je vaginaal bloedverlies, bewaar je slipje of  inlegkruisje en neem direct contact op.

Bloeddrukklachten

Neem contact met ons op als je meer dan 20 weken zwanger bent en last hebt van één of meer van de volgende signalen:

  • Hoofdpijn
  • Sterretjes zien
  • Braken
  • Gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik
  • Pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen
  • Plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten.

Deze klachten kunnen verschillende, zelfs onschuldige, redenen hebben, maar er is een kans dat je bloeddruk verhoogd is. 

Minder leven

Ben je rond de 28 weken of meer zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan dezelfde dag contact met ons op.

Wanneer je tussen de 25 en 27 weken zwanger bent, ontvang je tijdens een reguliere zwangerschapscontrole een folder over het leven voelen.

Dienst2-2.3

Toenemende buikpijn/rugpijn die komt en gaat voor 37 weken zwangerschap

Harde buiken worden veroorzaakt door samentrekkingen van de baarmoeder. In de laatste weken van de zwangerschap gaat de baarmoeder zich voorbereiden op de bevalling en is het normaal dat je vaker harde buiken krijgt. Ook kun je harde buiken krijgen bij drukte of stress. Een volle blaas, bukken, een orgasme of bewegingen van de baby kunnen ook voor harde buiken zorgen. Harde buiken zijn dus een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. Echter moet je wel oppassen wanneer je vaker of regelmatig harde buiken krijgt. Ga na of je misschien te druk bent geweest of veel stress hebt. Luister naar je lichaam en pak op tijd je rust.

Let op: wanneer de harde buiken voor de 37e week van de zwangerschap met regelmaat terugkomen of pijnlijk zijn, moet je contact met ons opnemen!

Vruchtwaterverlies voor 37 weken zwangerschap

Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een plons vocht zijn, maar je kunt ook kleine beetjes vocht verliezen. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Probeer wat vruchtwater op te vangen en neem contact met ons op. Bewaar je slipje als deze nat geworden is en als het hoofdje van jullie kindje nog niet ingedaald was tijdens de laatste controle, dien je op de bank of in bed te blijven liggen. Ook wanneer je twijfelt of je wel of geen vruchtwater verliest (dit is namelijk niet altijd even duidelijk), neem je contact met ons op. 

Contact

Stel je vraag!

Onze diensten

Zorg voor
iedere moeder

Over ons

Verloskundigenpraktijk Het Begin is een kleinschalige praktijk die persoonlijke zorg en aandacht biedt bij een kinderwens, de zwangerschap, bevalling, en kraamtijd. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar en passen de zorg aan op jullie wensen wensen.
Lees hier meer over de verloskundigen.

© Copyright 2024 - Verloskundigenpraktijk Het Begin  - Website Realisatie: PDK Online Succes