Meld je hier aan
Spoed bel 06-51103893

Regelzaken

Dienst1-2.3

Moeders voor moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit deze urine wint wordt het hCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus anders vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen helpen zwanger te worden. Wil je meedoen aan Moeders voor Moeders? Graag! Je kunt je aanmelden via www.moedersvoormoeders.nl.

 

Kraamzorg

Om er zeker van te zijn dat je na de bevalling de nodige deskundige hulp krijgt, is het  noodzakelijk om al vroeg in de zwangerschap kraamzorg te regelen. Kraamzorg kun je via je zorgverzekeraar regelen en dit moet in ieder geval voor de 16 weken zwangerschap gedaan zijn.

De kraamverzorgster voert dagelijks medische controles bij jou en je kindje uit. Je wordt verzorgd en geholpen met de verzorging van jullie kindje door de kraamverzorgster gedurende de eerste week van de kraamtijd. Zij assisteert bij de voeding (borst- en/of flesvoeding) van jullie kindje en houdt in de gaten of jullie kindje voldoende voeding binnenkrijgt. Zij neemt vaak ook bepaalde taken in het huishouden over en zorgt voor de kraamvisite zodat je alle tijd hebt om uit te rusten. De kraamverzorgsters zijn onze ogen en oren en bij bijzonderheden nemen zij direct contact met ons op om te overleggen.

Je kan je aanmelden voor kraamzorg bij een organisatie, wij werken veel samen met Lunavi kraamzorg, Kraamzorg 2 en Madee kraamzorg en RST. Je kunt ook kiezen voor een kraamverzorgster die als ZZP er werkt. Je weet dan van te voren wie je krijgt. Als je kiest voor een ZZP er is het van belang dat je al voor in de zwangerschap aanmeld, liefst voor de 10 weken. Zij kunnen maar een beperkt aan mensen per maand begeleiden en zitten dus snel vol. Op de praktijk hebben wij verschillende folders van kraamverzorgsters.

Erkenning

Als biologische vader bent je niet altijd automatisch ook de officiële vader van je kind. Dat werkt alleen zo als je met de moeder van jullie kind bent getrouwd of je hebt een geregistreerd partnerschap. Is dat niet het geval, dan zul je  als vader je kind moeten 'erkennen'.

Door het erkennen van je kind krijgt het kind erfrecht. Als vader heb je  tevens het recht (en de plicht) om je kind te onderhouden. 

Het erkennen van een kind kan al voor de geboorte en we raden jullie dan ook dit te doen.
Je moet de erkenning regelen op het gemeentehuis, samen met je partner. De papieren die jullie meekrijgen, moeten bij de geboorteaangifte weer meegenomen worden. 

Erkenning wordt nog wel eens verward met ouderlijk gezag. Als de ouders zijn getrouwd of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, krijgen zij allebei automatisch het ouderlijk gezag over hun kind, anders geldt dat alleen voor de ongehuwde moeder. Vanaf 1 januari 2022 wordt het ouderlijk gezag automatisch geregeld met de erkenning.

Dienst2-2.3

Verzekering en kraampakket

Meld na de termijnecho bij de zorgverzekering dat je zwanger bent. Zij dragen zorg voor het kraampakket dat je rond de 30e zwangerschapsweek thuis gestuurd krijgt, indien je de juiste aanvullende verzekering hebt. Kijk ook met welk kraamcentrum of kraamverzorgster zij een contract hebben, voordat je dit vastlegt. Afhankelijk van je polis/verzekering kan het zijn dat je een eigen bijdrage hebt voor kraamzorg en/of een poliklinische bevalling in het ziekenhuis of kraamhotel(bevalling zonder medische indicatie). Laat je hierover goed informeren door de verzekeringsmaatschappij, zodat je geen onverwachte kosten gaat krijgen.

Kinderdagverblijf of andere opvang

Het is verstandig om, zo nodig, al vroeg in de zwangerschap na te denken over kinderopvang. De kinderdagverblijven en gastouders hebben het druk en er zijn vaak lange wachtlijsten, dus zorg dat je op tijd nadenkt hierover, zodat je na de bevalling alles goed geregeld hebt voor je kind.

Contact

Stel je vraag!

Onze diensten

Zorg voor
iedere moeder

Over ons

Verloskundigenpraktijk Het Begin is een kleinschalige praktijk die persoonlijke zorg en aandacht biedt bij een kinderwens, de zwangerschap, bevalling, en kraamtijd. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar en passen de zorg aan op jullie wensen wensen.
Lees hier meer over de verloskundigen.

© Copyright 2024 - Verloskundigenpraktijk Het Begin  - Website Realisatie: PDK Online Succes