Meld je hier aan
Spoed bel 06-51103893

Kraamtijd

nattalia-nunez-MB9sdDfZMSg-unsplash

De bevalling zit erop! Het harde werken is beloond: jullie zijn ouders geworden. Gefeliciteerd! Het is nu feest, maar tevens is het nu tijd om uit te rusten, te herstellen, jullie kindje te leren kennen en te wennen aan het nieuwe leven met jullie zoon of dochter.

In de kraamweek komt er veel op je af: hele mooie momenten met je pasgeboren kindje, maar ook een geheel nieuw ritme en nieuwe emoties. Ook kun je de eerste tijd na de bevalling lichamelijke klachten  ervaren. 

In de eerste week is de kraamverzorgster een aantal uren per dag bij jullie in huis en zal jullie veel leren over de verzorging en voeding van jullie kindje. Tevens ondersteunt zij jullie als ouders bij vragen en heeft ze soms ook nog tijd over om wat licht huishoudelijke taken uit te voeren. Zij zal jullie ook lekker in de watten leggen, wat natuurlijk echt verdiend is!

Wij komen ook regelmatig langs om te kijken hoe het met jullie allemaal gaat en hebben een leidinggevende rol. Als het nodig is kunnen wij laagdrempelig met huisarts, kinderarts of gynaecoloog overleggen. Als de kraamverzorgster zich zorgen maakt of vragen heeft zal zij altijd met ons bellen. Dit geld natuurlijk ook voor jullie als kersverse ouders, als de kraamverzorgster er niet is en jullie maken je zorgen, dan kun je de eerste week altijd contact met ons opnemen.

Op de website deverloskundige.nl kun je veel informatie vinden over de eerste tijd met jullie kindje.

Medelasteunpunt

Verloskundigenpraktijk Het Begin is steunpunt van medela.
Medela is een bedrijf voor borstkolven en hulpmiddelen voor het geven van borstvoeding.

Als je de wens hebt om borstvoeding te geven, hoop je natuurlijk dat alles soepel verloopt. Het komt echter regelmatig voor dat er hulp nodig is om de borstvoeding goed op gang te brengen of soepel te laten verlopen. Het is dan fijn dat je snel over de juiste hulpmiddelen kunt beschikken.
Doordat de praktijk steunpunt is van Medela, kunnen wij je snel helpen als er extra hulpmiddelen nodig zijn om de borstvoeding zo snel mogelijk op gang te brengen of zo goed mogelijk te laten lopen.

Wij beschikken over een kolf die je kan huren en andere dingen die je kunt kopen zoals de opzetstukken voor de kolf, tepelhoedjes en tepelcreme.

medela steunpunt

Stichting Baby Hope

Stichting Baby Hope is opgericht met het idee dat ongebruikte & overgebleven materialen uit het kraampakket een betere bestemming dan de prullenbak verdienen. Deze stichting zamelt dan ook kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel hiervan is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.

Stichting Baby Hope is medio 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien. Baby Hope is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen!

Wij zijn inzamelpunt voor deze stichting. Dus heb je spullen over uit je kraampakket, lever ze bij ons in. Je kunt ons daarvoor bellen om een afspraak te maken om de spullen te brengen, maar je mag de spullen ook voor de deur van onze praktijk zetten, op de eerste etage in Gezondheidscentrum Het Koetshuis.

babyhope inzamelpunt
Contact

Stel je vraag!

Onze diensten

Zorg voor
iedere moeder

Over ons

Verloskundigenpraktijk Het Begin is een kleinschalige praktijk die persoonlijke zorg en aandacht biedt bij een kinderwens, de zwangerschap, bevalling, en kraamtijd. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar en passen de zorg aan op jullie wensen wensen.
Lees hier meer over de verloskundigen.

© Copyright 2024 - Verloskundigenpraktijk Het Begin  - Website Realisatie: PDK Online Succes