Meld je hier aan
Spoed bel 06-51103893

Echo's op onze praktijk

Er zijn verschillende redenen waarom een echo gemaakt wordt tijdens de zwangerschap. We leggen je hier uit welke echo’s je bij ons op de praktijk kan krijgen en voor welke echo’s je verder nog kunt kiezen. Belangrijk om te weten is dat je nooit verplicht bent een echo te laten maken. 

Belangrijk!

In onze praktijk wordt tijdens de echo’s uiteraard aandachtig gekeken naar jullie kindje. Echter, de echo’s op de praktijk worden niet gemaakt om afwijkingen bij jullie kind op te sporen.

Als jullie een echo willen die wel specifiek bedoeld is om de lichamelijke gezondheid van jullie kindje te onderzoeken dan kun je kiezen om een 13 of 20 weken echo te maken. Deze echo’s kijken specifiek naar lichamelijk afwijkingen bij het kind. Beide echo’s worden wel door ons aangeboden, vergoed door de zorgverzekeraar en maar uitgevoerd en gemaakt in het ziekenhuis.

Van alle echo’s die gemaakt worden van jullie kindje krijg je geprinte foto’s mee en op een USB stick.

jonathan-sanchez-kMrOVw9lPQE-unsplash

Vroege echo

Rond de 7-8 weken zwangerschap krijg je een eerste vroege echo.

Middels deze echo kunnen we zien of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje van het kindje in de vruchtzak klopt. Ook kunnen we het kindje meten om zo meer informatie te krijgen over hoe ver je ongeveer zwanger bent en kijken we uiteraard of het om één kindje gaat of meerdere.

Deze echo gebeurt meestal inwendig (via de vagina).

Een inwendige echo geeft op het begin van de zwangerschap namelijk beter beeld en biedt dus meer duidelijkheid. Een inwendige echo is niet pijnlijk of gevaarlijk. Je mag te allen tijde aangeven als je moeite hebt met deze echo, dan kunnen we samen op zoek naar een passende oplossing.

Termijn echo

Tussen 10 en 12 weken zwangerschap wordt de termijnecho gemaakt. Deze echo wordt in de meeste gevallen uitwendig (via de buik) gemaakt.  

Deze echo kan het beste met een volle blaas.

Een volle blaas wil zeggen: plas een uur voor de echo en drink in dit uur nog 1 consumptie.

Bij deze echo wordt nauwkeurig het kindje opgemeten zodat we de zwangerschapsduur kunt vaststellen. Oftewel, de uitgerekende datum wordt tijdens deze echo definitief vastgesteld. 

Groei en liggingsecho

Rond de 30 en 34-35 weken zwangerschap krijg je twee groei echo’s op onze praktijk. Ook deze echo’s zijn uitwendig.

Tijdens de groei echo kijken we naast de groei ook naar de hoeveelheid vruchtwater, de placenta en naar de ligging van jullie kindje.

Natuurlijk controleren we tijdens de reguliere controles ook uitwendig de groei van je buik en kunnen we daar ook iets mee zeggen over de groei van jullie kindje. Mochten we twijfelen over de groei i.c.m. de zwangerschapsduur waarin je zit, maken we altijd een extra groeiecho.

Contact

Stel je vraag!

Onze diensten

Zorg voor
iedere moeder

Over ons

Verloskundigenpraktijk Het Begin is een kleinschalige praktijk die persoonlijke zorg en aandacht biedt bij een kinderwens, de zwangerschap, bevalling, en kraamtijd. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar en passen de zorg aan op jullie wensen wensen.
Lees hier meer over de verloskundigen.

© Copyright 2024 - Verloskundigenpraktijk Het Begin  - Website Realisatie: PDK Online Succes