Meld je hier aan
Spoed bel 06-51103893

Bevalling

Je bevalling is iets waar je lange tijd naar uit gekeken hebt, maar eigenlijk ook best spannend is. Bevallen kun je niet leren en elke vrouw ervaart dit op een andere manier.
Je kunt je voorbereiden door informatie hierover te lezen, of een zwangerschapscursus te doen.

Op de site van deverloskundige.nl vindt je veel informatie over je bevalling.
Voor cursussen kun je het beste even google raadplegen, daar zijn veel online cursussen te vinden, maar ook cursussen die hier in de regio gegeven worden. Denk hierbij aan yoga, hypnobirthing, samen bevallen en mom in balance. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan zwemmen.
Het is niet noodzakelijk om iets te lezen of een cursus te volgen, je doet dit als je dit zelf leuk lijkt om te doen. Bevallen kun je niet leren, dat ga je ervaren als het zover is.

Je kunt zelf kiezen waar je wil bevallen als er geen medische indicatie is voor een bevalling in het ziekenhuis. Je kunt dan thuis bevallen, in een kraamhotel of in het ziekenhuis. In Tilburg hebben ze een kraamhotel in het Elisabeth ziekenhuis. In Den Bosch beval je op de verloskamers.

Als je niet thuis wil bevallen, kijk dan even goed na wat je verzekering vergoed omtrent een bevalling in het kraamhotel of ziekenhuis.

Op het eind van de zwangerschap zullen we jullie wensen rondom bevalling bespreken. Je kunt hiervoor een geboorteplan bij ons vragen, maar dat hoeft niet perse. Je mag het ook gewoon met ons bespreken en dan noteren wij het in jullie dossier. Realiseer je wel dat je een bevalling van te voren niet kunt regisseren, denk na over wat je misschien zo willen of niet willen, maar bepaal vooral tijdens je bevalling wat op dat moment het beste voor je is. Op dat moment voel je pas echt wat je nodig hebt en wat je fijn vindt.

Contact

Stel je vraag!

Onze diensten

Zorg voor
iedere moeder

Over ons

Verloskundigenpraktijk Het Begin is een kleinschalige praktijk die persoonlijke zorg en aandacht biedt bij een kinderwens, de zwangerschap, bevalling, en kraamtijd. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar en passen de zorg aan op jullie wensen wensen.
Lees hier meer over de verloskundigen.

© Copyright 2024 - Verloskundigenpraktijk Het Begin  - Website Realisatie: PDK Online Succes